ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

(ÁSZF)

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Általános Szerződési Feltételek, ÁSZF. vagy Dokumentum.) az Károly Sára e.v. / Crafty Clothes Webshop (3000. Hatvan Grassalkovich út 2. Adószám: 57618287-1-30; e-mail: crafty@craftyclothes.eu; telefonszám: +36 (30) 391 18 99, a továbbiakban: Üzemeltető vagy Károly Sára e.v. által üzemeltetett http://craftyclothes.eu/ oldalon elérhető szolgáltatásainak (a továbbiakban: Szolgáltatás) igénybe vevője (a továbbiakban: Vásárló vagy Vevő) általi használatának feltételeit tartalmazza.

Károly Sára e.v. fenntartja jogát a jelen Általános Felhasználási Feltételek egyoldalú módosítására.

A módosítást követően a Szolgáltatás használata a jelen ÁSZF módosításának elfogadását jelenti.

Fogalmak:

Károly Sára e.v. vagy Eladó: a webáruház üzemeltetője

Vásárló vagy Vevő vagy Felhasználó: az a természetes, illetve jogi személy vagy jogi személyiség nélküli szervezet, aki/amely a webáruházzal adásvételi szerződést köt. Fogyasztónak kizárólag a természetes személy minősül!

Felek: Károly Sára e.v. Eladó és Vásárló/Vevő együttesen

Adásvételi szerződés: kiválasztott termék tulajdonjogának átruházására irányuló szerződés

Termék/Áru: a webáruházban szereplő áru

Vételár: bruttó, általános forgalmi adóval terhelt ellenérték, amelyért Eladó/ Károly Sára e.v. a terméket eladásra kínálja

Szállítás: a Terméknek Vásárló/Vevő által megjelölt címre történő eljuttatása és átadása

Szállító: az Eladó megbízásából eljáró futárszolgálat

Szállítási díj: az áru kiszállításának ellenértéke, a Vételáron felül

A webáruházból történő beszerzés esetén adásvételi szerződés jön létre az Eladó és a Vásárló között.

Vásárló csak akkor vásárolhat a webáruházból, ha magára nézve kötelezően kifejezetten elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) – megrendelés véglegesítésekor esedékes.

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat lépésének ideje: 2021. 02. 20.

A Crafty Clothes webshop böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta, elfogadta és megértette a Crafty Clothes webshop használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért!

Ha nem ért egyet nem használhatja.

Vállalkozó: Crafty Clothes webshop – Károly Sára e.v. ( továbbiakban: Crafty Clothes webshop A szolgáltató székhelye: 3000. Hatvan Grassalkovich út 2.

A panaszügyintézés helye személyes csere esetén: 1064 Budapest Podmaniczky utca 77.

A csomag visszaküldésének helye: Károly Sára e.v. 3013 Ecséd Kossuth Lajos utca 34

Adószám: 57618287-1-30

Szerződés nyelve: magyar

Elérhetőség: crafty@craftyclothes.eu

Telefon: +36 (30) 391 18 99

A tárhely-szolgáltató neve:  MikroVPS Kft.

 A tárhely-szolgáltató címe: 1096 Budapest, Sobieski János utca 19-21/A 

A tárhely-szolgáltató Telefonszáma: +3694200210

A tárhely-szolgáltató  E-mail-e : support@mikrovps.hu

A tárhely-szolgáltató  Weboldala: https://mikrovps.hu 

1. A SZERZŐDÉSES KAPCSOLAT

1.1 Crafty Clothes webshop értékesítései a szerződő felek eltérő írásos megállapodásának hiányában kizárólag az ÁSZF-ben meghatározott feltételekkel történnek, amelyek legkésőbb a vevő regisztrációját követő megrendelésével avagy regisztráció nélkül telefonon, e-mailen vagy személyesen leadott megrendelésével a vevő által elfogadottnak minősülnek.

 1.2 Az előbbiek alapján létrejött szerződés módosítására kizárólag írásban, a felek közös megegyezése alapján kerülhet sor.

 1.3 A vevő a megrendelésével a jelen ÁSZF-ben szabályozott feltételekkel vállalja, hogy a megrendelt árut átveszi és a Crafty Clothes webshop által közölt árjegyzék szerinti vételárat az előírt fizetési határidőben maradéktalanul kifizeti.

2. RENDELÉS, FIZETÉSI FELTÉTELEK

 2.1 Felhasználó/vevő a weboldalon történő vásárlásával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

 2.2 A vevő a rendelés leadásával, a vásárlás jogcselekményével kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait (nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét) a Crafty Clothes webshop a szerződéses kapcsolat során, annak teljesítése érdekében legkésőbb addig amíg vevő a törlést nem kéri felhasználja és kezelje, illetőleg azokat a Crafty Clothes webshop a nyilvántartásaiban tárolja. A vevő továbbá a megrendelésével a jelen ÁSZF alapján kinyilvánítja azon igényét, hogy a Crafty Clothes webshop a részére postai vagy elektronikus úton reklám és marketing ajánlatokat küldjön. A vevő jogosult jelen ÁSZF alapján bármikor visszavonni előbbi igényét, a reklám és marketing anyagok részére való megküldésének korlátozására vagy tiltására vonatkozó írásbeli nyilatkozatának a Crafty Clothes webshophoz történő eljuttatásával. Az Eladót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

 2.3 A vevő bármikor tájékoztatást kérhet személyes adatainak kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, zárolását vagy törlését. Törlés esetén a vevő csak ismételt regisztrációval rendelhet új árut. A vevő a jelen szerződéssel kapcsolatos adatkezelési jogainak megóvása érdekében, vagy azok megsértése esetén bírósághoz (törvényszékhez), illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat a 2011. évi CCII.tv. rendelkezési alapján. 

3. A MEGRENDELÉS MÓDJA

 Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót készít és mutat be. A termékek adatlapján látható képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. A Crafty Clothes webshop nem vállal felelősséget a webshopban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti esetleges különbség miatt.

 3.1 A vevő elektronikus úton leadott megrendelése önmagában nem keletkeztet teljesítési kötelezettséget a Crafty Clothes webshop részéről. Minden rendelésről e-mailes visszaigazolást küld az Eladó. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a Vásárló a rendelés beérkezéséről és később egyet a várható szállítási időpontról. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt Termék nevét és méretét, árát, a választott fizetési és szállítási módot, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Vásárló rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

A Vásárlónak kötelessége valóban létező és működő email címet megadni a rendelés leadása előtt. 

A kosár tartalmának ellenőrzése után a “Fizetés” gombra kattintva lehet a pénztárhoz továbblépni. Ha rendelkezik kedvezményre jogosító kóddal, kuponnal, vagy hűség-jutalomponttal, a Kosár menü pont alatt a Kosár tartalma gombra kattintva érheti el és érvényesítheti a fentieket. 

Kuponkód használata 

 3.2 A fentiek szerint létrejött szerződés, írásbeli szerződésnek minősül, amely a Crafty Clothes webshop által naponta iktatásra kerül és a székhelyén egy évig megőrzi iratanyagát.

 3.3 A vevő ismeri és elfogadja az interneten történő vásárlás kockázatait, amelyre tekintettel internetes vásárlás esetén a Crafty Clothes webshop különösen nem terheli felelősség 

• az internetes hálózat bármilyen, a webáruház működését és a vevő vásárlását akadályozó működési hibája;

• a vásárlás folyamatában alkalmazott bármely szoftver nem megfelelő működése; 

• a szolgáltató hálózatban fellépő bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei tekintetében.

3,4 Rendelés menete

Vásárló a megvásárolni kívánt termék, termékek darabszámát beállítja. Vásárló kosárba helyezi a kiválasztott termékeket. Vásárló bármikor megtekintheti a kosár tartalmát a „kosár” ikonra kattintva.

Vásárló kiválasztja a szállítási címet, majd a szállítási/fizetési módot, melynek típusai a következők:

Fizetési módok:

Közvetlen banki átutalás: Fizetés közvetlenül a bankszámlánkra. A megjegyzés rovatban tüntessük fel a rendelésszámot. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.

Fizetés utánvétellel: Amennyiben a megrendelt termék futárszolgálattal kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy a Vásárló a megrendelés végösszegét a futárnak teljesítse készpénzben a megrendelt termék(ek) átvételekor.

Szállítási költség: A szállítási költség bruttó 1600 Ft. Fizetés utánvétellel ezenfelül Az utánvétes szállítás + 400 Ft többlet költséget jelent.

Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. Felhasználó ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy elállhat a szerződéstől.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítése és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag  tartalmazza. Vásárló köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt Szolgáltató nem fogad el! A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban

Az adatok megadását követően Vásárló a ”megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével, vagy e-mailben jelezheti felénk egyéb, rendeléssel kapcsolatos kívánságát.

Vásárló a megrendeléssel tudomásul veszi, hogy fizetési kötelezettsége keletkezik.

 Adatbeviteli hibák javítása: Felhasználó a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat.

Vásárló e-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Amennyiben e visszaigazolás Vásárló megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül Vásárlóhoz nem érkezik meg, Vásárló az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól mentesül. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Vásárló rossz e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

Vásárló tudomásul veszi, hogy az előző pontban taglalt visszaigazolás csupán automata visszaigazolás, az szerződést nem keletkeztet. A szerződés akkor jön létre, amikor Szolgáltató az előző pontban megnevezett automata visszaigazolást követően egy újabb e-mailben értesíti a Vásárlót a megrendelés részleteiről és várható teljesítéséről.

3.5. A rendelések feldolgozása

A rendelések feldolgozása munkanapokon 48 órán belül megtörténik. Ez idő alatt jelzésre kerül, ha bármilyen kérdés felmerül a rendelés kapcsán.

3.6. Adatbeviteli hibák javításának lehetősége

Az adatbeviteli hibák javítására a „a tovább a pénztárhoz  és a megrendelés elküldése” gomb megnyomása előtt van lehetősége Vásárlónak. Ezután csak Eladó munkatársai tudnak változtatni a bevitt adatokon.

3.7. Megrendelés módosítása, törlése

Eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a Vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a Vásárló e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak az “Ügyfélszolgálat” vagy “Elérhetőségek” menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására

A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben kerülhet sor.

Eladó a termékek értékesítésével kapcsolatban esetlegesen Vásárlónál vagy harmadik személyeknél felmerülő károk tekintetében, beleértve a következményi károkat is, a Ptk. 6:152 § szakasz által megengedett legszélesebb körben (a szándékosan okozott, továbbá emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősség kivételével) kizárja a felelősségét.

3.8. A szerződés létrejötte

A szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 4. A SZÁLLÍTÁS MÓDJA, TELJESÍTÉSE

4.1 A megrendelt áru szállítása a GLS futárszolgálat útján, munkanapokon, 14 munkanapon belül, a megrendelésben megadott címre történik. A csomag a GLS Futárszolgálattal kerül kiszállításra,a vevő e-mail értesítést kap a csomag szállításáról, illetve a GLS webes felületén nyomon követhető és módosítható a kiszállítás időpontja. Törekszünk a minél hamarabbi feladásra 3-5 munkanapon belül. Amennyiben a megrendelés kiszállítása sikertelen, úgy a szállító megkísérli a vevővel felvenni a kapcsolatot a szállítással kapcsolatos egyeztetés céljából. További egyszeri, egyeztetett időpontban történő kézbesítés sikertelensége esetén a felek közötti szerződés hatályát veszti.

 4.2  A szállítás és csomagolás díj egységesen banki átutalás brutto 1600,-Ft/cím , utánvéte esetén 2000,- Ft/ cím ellenében kerül kiszállításra.

 4.3 Az áruátvételkor a vevő köteles meggyőződni az áru mennyiségi meglétéről, illetve a csomagolás épségéről és ezt tényt a kísérőokmányokon aláírásával igazolja. Tehát a csomag átvételekor ellenőrizni kell a sérülésmentességét! Amennyiben hibát, sérülést, hiányt tapasztal a Vásárló, úgy a futár jegyzőkönyvet vesz fel. Ebben az esetben nem szabad a csomagot átvenni és mihamarabb kapcsolatba kell lépni az ügyfélszolgálattal. A futár távozása után történt, utólagos reklamáció nem elfogadott.

 4.4 A vevő jogosult az árut a Crafty Clothes Webshop költségén visszaküldeni, és a fizetést megtagadni, az alább felsorolt esetekben:

– Az áru mennyisége nem megfelelő;

– Az árucikk nem lett megrendelve;

– Nem a megállapodott paraméterekkel bír a termék. Pl.: eltérő méret stb.

– A termék hibás

 4.5. A szállítástól való elállás

Ha a Crafty Clothes Webshop  a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, köteles erről a Vásárlót haladéktalanul tájékoztatni és erre az esetre kifejezetten fenntartja a szerződéstől való elállás jogát.

A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A Vásárló az ÁSZF elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

Bármely kérdés esetén, az ügyfélszolgálat áll rendelkezésre mind telefon és e-mail formájában.

Számlázás módja

Eladó minden esetben számlát állít ki, melyet a csomagba mellékel.

5. TULAJDONJOG FENNTARTÁSA

5.1 Crafty Clothes Webshop  a leszállított áru tulajdonjogát minden esetben fenntartja az áru ellenértékének maradéktalan megfizetéséig.

6. REKLAMÁCIÓ

6.1 Amennyiben a vevő a csomag sérülését észleli jegyzőkönyvet köteles felvenni a szállító céggel. A Crafty Clothes Webshop  kizárólag abban az esetben tud kárigénnyel fellépni a szállító céggel szemben – és a vevőnek új, hibátlan árut küldeni – amennyiben írásbeli tájékoztatást kap a vevőtől a káreseményről. 

 6.2 A leszállított áru rendeltetésszerű használatát nem akadályozó, nem jelentős hiba vagy hiányosság esetén a vevő nem jogosult az áru átvételét megtagadni, illetőleg előbbiekre való hivatkozással az áru ellenértékének kifizetését megtagadni.

 6.3 A tételesen átadott és átvett szállításokat követően a Crafty Clothes Webshop  mennyiségi reklamációt nem fogad el. 

 6.4 A leszállított árura vonatkozó szavatosság időtartama 2 év amelynek kezdő időpontja az áru vevő általi átvételével kezdődik. A szavatossági igény számlával érvényesíthető, amely az áruval együtt kerül átadásra a vevő számára. A vevő a szavatossági igényét, illetve egyéb kifogásait a Crafty Clothes Webshop  ügyfélszolgálatán e-mailben vagy levélben érvényesítheti.

 6.5 A hibás minőségű terméket a Crafty Clothes Webshop  díjmentesen kicseréli, a termék, a termékhez kapcsolódó számla átvételének, továbbá a hiba megjelölésének feltételével. Ha csere egyéb okokból jön létre ( nem jó a méret, nem tetszik az áru fazonja , színe) úgy újabb 1600,- Ft szállítási költséget számolunk fel.

Termék visszaküldés címe: Károly Sára e.v.

3013 Ecséd Kossuth Lajos utca 34

e-mail: crafty@craftyclothes.eu

 7. ÁRAK, ÁRVÁLTOZÁS

7.1 A termékek mellett feltüntette ár bruttó ár, mely a szállítási költségeket nem tartalmazza.. A szerződéses ár a rendelés visszaigazolásban szereplő illetve a vásárlás előtt visszaigazolt ár.

 7.2 Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról. A webáruház a vételár változtatása jogát fenntartja.

Árváltozás esetén a már megrendelt terméket a rendeléskori áron szállítja Eladó.

A webáruház akciói a megadott dátumig, vagy a készlet erejéig tartanak.

 7.3. Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak. Az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák, azonban a szállítási költséget nem. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a jelen ÁSZF-ben is megtalálható. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, Eladó fenntartja a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatatásra kerül a vevő az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

Amennyiben hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

7.4. Fizetési feltételek

A termék előre történő banki átutalással vagy átvételekor, a futárnál lehetőség van készpénzes vagy bankkártyával történő fizetésre. A teljes vételárat szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni. Soha semmilyen esetben nem kérünk banki , bankkártyás adatokat!

8. ELÁLLÁS

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Ha a Szolgáltató a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.

Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését.

Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli.

Nem illeti meg az elállási jog Fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

8.1 A vevő jogosult a terméknek az átvételének napjától számított tizennégy napon belül, az átvett áru hiánytalan és hibátlan állapotban, sértetlen, eredeti csomagolásban történő visszaszolgáltatása mellett a szerződéstől elállni. A Terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségben, minőségi állapotában veszi vissza Eladó. A Termék átvételi pontra történő visszajuttatásáról Vásárló gondoskodik, ennek költsége Vásárlót terheli. Utánvéttel feladott csomagot Eladó nem vesz át.

Vásárló köteles Eladó részére a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a Terméket.

8.2. A vevő az elállási jogát egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja. Ezen utóbbi esetben a Crafty Clothes Webshop tartós adathordozón haladéktalanul visszaigazolja a fogyasztói nyilatkozat megérkezését. A fentiek szerint gyakorolt elállás esetén a Károly Sára e.v., Crafty Clothes Webshop üzemeltetője a megfizetett vételárat – az elállással kapcsolatosan felmerült, őt megillető költségeivel csökkentve – az elállástól számított tizennégy napon belül a vevő részére visszautalja.

8.3. Nem gyakorolhatja a vevő az elállási jogát olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében; olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza; olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel; ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta. A Vásárlót az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeken felül egyéb költség nem terheli.

Eladó azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított Termék nincs kifogástalan, hiánytalan, újra eladható állapotban, akkor a Vásárló kártérítésre kötelezett.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés a Termék átvételét megelőzően keletkezett, a Termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítja Eladó. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

8.4. A termék az elállási határidő alatt kipróbálható. A csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jog elvesztéséhez.

Ha a Terméket nem csak kipróbálta, hanem ezen felül is használta Vásárló, akkor a Termék ebből fakadó értékcsökkenéséért felelősséggel tartozik Eladó felé. Eladó kizárólag akkor köteles a Terméket visszavenni, ha azt sérülésmentesen és az összes tartozékával együtt szolgáltatja vissza Vásárló. Amennyiben a Terméket már használta Vásárló, és nem tudja azt a megfelelő csomagolásban, sérülésmentesen visszaszolgáltatni Eladó részére, akkor az Eladó nem veszi vissza a terméket és nem fizeti vissza a termék árát, hanem a Terméket a fogyasztó költségére visszaszállíttatja a fogyasztónak.

8.5. A Vásárló az őt megillető elállási jogot tartozik rendeltetésszerűen, e jogával vissza nem élve gyakorolni. Visszaélésnek minősülő elállás esetén Eladó mentesül az áru visszavételének és a vételár visszafizetésének kötelezettsége alól.

8.6. Amennyiben a megrendelt áru raktárkészlete elfogyott, a Károly Sára e.v. jogosult a felek között létrejött szerződéstől egyoldalú megkísérelt értesítés után elállni.

8.7. Szavatossági és jótállási ügyintézés

Eladó a jótállási/szavatossági jogokat, illetve azok intézését a 8.7.1. 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet, a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet, illetve a Polgári Törvénykönyv rendelkezései szerint biztosítja.

A Termék mellé kapott számlát minden esetben köteles Vásárló megőrizni, ugyanis ezzel tudja igazolni a vásárlást, illetve a garancia kezdetének, végének idejét.

A forgalmazott Termékek Vásárlók által elképzelt viseletre való alkalmatlansága, illetve az ezekkel kapcsolatos elégedetlenségek nem tartoznak a jótállási kötelezettség körébe.

8.8. PANASZKEZELÉS

8.8.1. Amennyiben a Vásárlónak akár a honlap üzemelésével, vagy az azon szolgáltatott információkkal kapcsolatban, vagy a vásárlással kapcsolatban észrevétele vagy panasza van, úgy azt az Eladó részére e-mail, telefon vagy postai levél útján bejelentheti:

e-mail: crafty@craftyclothes.eu

telefon: +36 (30) 391 18 99

Postai cím: Károly Sára e.v.

3013 Ecséd Kossuth Lajos utca 34

Panaszaival és vitarendezés érdekében ügyfélszolgálatunkhoz is fordulhat, ahol mindent elkövetünk azért, hogy a problémákat megoldjuk és a vitás kérdéseket rendezzük.

Az Eladó minden egyes panaszt érdemben kivizsgál, és annak eredményéről legkésőbb 30 napon belül a Vásárlót tájékoztatja. Amennyiben Vásárló a panasz kezelésével nem elégedett, úgy a lentebb megjelölt felügyeleti szervekhez fordulhat.

Panaszkezelés rendje

8.8.2.        Áruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti telefonon, e-mail címen, vagy levél útján is közölheti.

8.8.3.        Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak.

8.8.4.        Az írásbeli panaszt a Szolgáltatást 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig megőrzi a Szolgáltató, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

8.8.5.         Tájékoztatjuk, hogy a panaszának elutasítása esetén panaszával hatósági vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti, az alábbiak szerint:

8.8.6.        A Fogyasztó panasszal fordulhat a fogyasztóvédelmi hatósághoz:

A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet szerint közigazgatási hatósági ügyekben elsőfokon a járási hivatal, illetve a megyeszékhely szerinti járási hivatal, másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A járási hivatalok elérhetőségei: http://jarasinfo.gov.hu

8.8.7.        A Fogyasztónak panasza esetén lehetősége van békéltető testülethez fordulni, melyek elérhetőségét itt találja:

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500

Fax száma: (76) 501-538

Név: Mátyus Mariann

E-mail cím: bkmkik@mail.datanet.hu;

Baranya Megyei Békéltető Testület

Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.

Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.

Telefonszáma: (72) 507-154

Fax száma: (72) 507-152

Név: Dr. Bodnár József

E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu;

Békés Megyei Békéltető Testület

Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775

Fax száma: (66) 324-976

Név: Dr. Bagdi László

E-mail cím: bmkik@bmkik.hu;

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870

Fax száma: (46) 501-099

Név: Dr. Tulipán Péter

E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu;

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Név: Dr. Baranovszky György

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék

Fax száma: (62) 426-149

Név: Dékány László, Jerney Zoltán

E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu;

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

Telefonszáma: (22) 510-310

Fax száma: (22) 510-312

Név: Kirst László

E-mail cím: fmkik@fmkik.hu;

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217

Fax száma: (96) 520-218

Név: Horváth László

E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu;

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Telefonszáma: (52) 500-749

Fax száma: (52) 500-720

Név: Dr. Hajnal Zsolt

E-mail cím: info@hbkik.hu;

Heves Megyei Békéltető Testület

Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.

Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék

Fax száma: (36) 323-615

Név: Pintérné Dobó Tünde

E-mail cím: tunde@hkik.hu;

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-610

Fax száma: (56) 370-005

Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit

E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu;

 Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefonszáma: (34) 513-010

Fax száma: (34) 316-259

Név: Dr. Rozsnyói György

E-mail cím: kemkik@kemkik.hu;

 Nógrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a

Telefonszám: (32) 520-860

Fax száma: (32) 520-862

Név: Dr. Pongó Erik

E-mail cím: nkik@nkik.hu;

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.

Telefonszáma: (1)-269-0703

Fax száma: (1)-269-0703

Név: dr. Csanádi Károly

E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.

Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

Név: Dr. Novák Ferenc

E-mail cím: skik@skik.hu;

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180

Fax száma: (42) 311-750

Név: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin

E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu;

Tolna Megyei Békéltető Testület

Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszáma: (74) 411-661

Fax száma: (74) 411-456

Név: Mátyás Tibor

E-mail cím: kamara@tmkik.hu;

Vas Megyei Békéltető Testület

Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

Telefonszáma: (94) 312-356

Fax száma: (94) 316-936

Név: Dr. Kövesdi Zoltán

E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.

Telefonszáma: (88) 429-008

Fax száma: (88) 412-150

Név: Dr. Óvári László

E-mail cím: vkik@veszpremikamara.hu

Zala Megyei Békéltető Testület

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

Telefonszáma: (92) 550-513

Fax száma: (92) 550-525

Név: dr. Koczka Csaba

E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

8.8.8.        A  békéltető testület hatáskörébe tartozik a  fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A  békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a  fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a  felek között, ennek eredménytelensége esetén az  ügyben döntést hoz a  fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a Szolgáltató kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

8.8.9.        Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

8.8.10.        A Fogyasztó panasza esetén igénybe veheti az Uniós online vitarendezési platformot. A platform igénybe vétele egy egyszerű regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, ide kattintva. Ezt követően pedig bejelentkezés után nyújthatja be panaszát a fogyasztó az online honlapon keresztül, amelynek címe: http://ec.europa.eu/odr

8.8.11.   Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében köteles a válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

8.8.12.   Amennyiben a fogyasztó nem fordul békéltető testülethez, vagy az eljárás nem vezetett eredményre, úgy a fogyasztónak a jogvita rendezése érdekében lehetősége van bírósághoz fordulni. A pert keresetlevéllel kell megindítani, amelyben az alábbi információkat kell feltüntetni:

·         az eljáró bíróságot;

·         a feleknek, valamint a felek képviselőinek nevét, lakóhelyét és perbeli állását;

·         az érvényesíteni kívánt jogot, az annak alapjául szolgáló tényeknek és azok bizonyítékainak előadásával;

·         azokat az adatokat, amelyekből a bíróság hatásköre és illetékessége megállapítható;

·         a bíróság döntésére irányuló határozott kérelmet .

A keresetlevélhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát amelynek tartalmára bizonyítékként hivatkozik.

8.9. Hírlevélre történő feliratkozás

A webáruház látogatói feliratkozhatnak az Eladó hírlevelére nevük és e-mail címük megadásával. Eladó az általa értékesített termékekkel kapcsolatban rendszeres tájékoztatást küld a megadott e-mailre. A feliratkozás során megadott személyes adatokat Eladó az Adatkezelési Nyilatkozatban megadott feltételek szerint kezeli. A Vásárló bármikor kérheti a hírlevelek részére történő küldésének megszüntetését, a hírlevelekben biztosított leiratkozási lehetőséggel.

8.10. Fogyasztói jogok kizárólag magánszemélyeket (természetes személyeket) illetnek meg. Ha cége nevében vásárolt, cége nevére kérte a számlát, akkor sem Önt, sem a cégét nem illetik meg a fogyasztók részére biztosított jogok.

9. TERMÉK CSERÉJE

A megrendelt terméket/termékeket ki lehet cseréltetni cserecsomag formájában is futárszoláglatukkal. Erre úgy van lehetőség, hogy a csereterméket meg kell rendelni a webáruházból és a megrendelés végén rögzíteni megjegyzésben azt vagy azokat a termékeket amelyeket vissza szeretne küldeni részünkre a korábbi rendelésszámot feltűntetve.

Ilyenkor a számlázáskor az akkor fizetett vételárat levonjuk amik vissza jönnek cserecsomaggal, így csak a különbözetet kell fizetni. Ebben az esetben csak plusz költség lehet, ha mínuszba menne át, tehát kevesebb összegért rendel, mint az eredeti áru, ebben az esetben cserecsomag szolgáltatásunkra nincs lehetőség. Cserecsomag díja megegyezik a szállítási költséggel.

10. VITÁS KÉRDÉSEK, ALKALMAZANDÓ JOG

10.1 A jelen Általános Szerződési Feltételek megjelenésétől kezdve a korábbiak érvényüket vesztik. Amennyiben az ÁSZF bizonyos részei érvénytelennek bizonyulnának, az az egész ÁSZF érvényességét nem érinti, az érvénytelen rész helyébe a vonatkozó jogszabályi rendelkezések lépnek.

 10.2 A vevő a regisztrációt követően, illetve regisztráció hiányában is bármely termék megrendelésével elismeri, hogy az ÁSZF rendelkezéseit ismeri, azokat tudomásul veszi és elfogadja.

 10.3 A jelen jogviszonnyal kapcsolatosan a felek tudomására jutott valamennyi tény, adat, információ üzleti titoknak minősül. Ezen kötelezettség megsértése a szerződésnek a Crafty Clothes Webshop jogosult a titoksértésből eredő kárainak érvényesítésére.

 10.4 A szerződő felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződésből fakadó esetleges jogvitájukat elsősorban békés úton, egyeztetéssel kívánják megoldani. Ha az egyeztetés nem vezet eredményre, akkor értékhatártól függően kikötik a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét és annak döntését magukra nézve kötelezőnek, és végrehajtandónak ismerik el azzal, hogy a szerződéskötés helyének minden esetben a Crafty Clothes Webshop – Károly Sára e.v. mindenkori székhelye minősül.

 10.5 Károly Sára e.v. Crafty Clothes Webshop nem áll a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvényben írt magatartási kódex hatálya alatt.

 10.6 A fogyasztó a panaszával jogosult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testülethez (székhely: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10., e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu) fordulni. Vásárló jogosult az 524/2013/EU rendelet szerint online vitarendezést igénybevenni, amely elérhető a következő címen: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

ODR Link

Az online vitarendezési platform is rendelkezésükre áll, melyhez szükséges vállalkozásunk e-mail címe is, ami az crafty@craftyclothes.eu

Az online vitarendezési platform felhasználható a vitás kérdések rendezéséhez, valamint az online vitarendezési platform felhasználható az online adásvételi és szolgáltatási szerződésekből eredő fogyasztói jogviták rendezéséhez.

ODR link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

 10.7 A felek között létrejött szerződés nyelve a magyar, illetőleg a felek közötti szerződéses jogviszonyban a magyar jog szabályai, elsődlegesen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadóak. A Crafty Clothes webshop rendeletben írt “Elállási/felmondási mintatájékoztatót”, “Elállási/felmondási nyilatkozatmintát” és “A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztatót” http://www.craftyclothes.eu/  weboldalán külön is közzétette.

11. A jelen ÁSZF hatálya, záró rendelkezések:

Az ÁSZF hatálya az Eladóra, valamint a Vásárlóra terjed ki. Az ÁSZF érvényes szövegének hatályba lépése a keltezés napja és ettől a naptól kezdve az ÁSZF határozatlan időre hatályban marad. Az ÁSZF módosításának esetén a folyamatban lévő megrendelésekre a megrendelés napján hatályos ÁSZF rendelkezései vonatkoznak. A szerződés a magyar jog hatálya alá tartozik.

Budapest, 2021. április 02.

Köszönettel : Crafty Clothes